Hanácký Zlatý Pepin s fazulou a tvarohem Hanácký Zlatý Pepin s fazulou a tvarohem

Hanácký Zlatý Pepin s fazulou a tvarohem

Haná je sýry provoněná. A proto není divu, že Nalož to v tomto kraji dost omamně nakládalo. Leč by si tato oblast primárně žádala jiného sýra, nebojte se zabrousit do jiných omamných sýrových krajů a nakládejte s kreací. Červené fazole k tomu jistí kvalitní výsledek hodný poctivé hostiny na salaši.

  • 4 Zlaté Pepiny
  • 50 g červených fazolí v tomatě
  • 4 lžíce nakládané čočky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 menší červené cibule
  • 4 kulaté nakládané chilli papričky
  • 50 g čerstvého tvarohu
  • 4 lžičky chilli pasty
  • 1 lžička mleté červené papriky
  • 2 špetky soli
  • 200 ml rostlinného oleje
  1. Zlaté Pepiny si podélně rozkrojte a potřete je z obou stran předem utřeným tvarohem s česnekem a špetkou soli. Přidejte ještě po lžičce chilli pasty, kterou hezky rozmažte po celé ploše. Znovu přiklopte.
  2. Čočku a fazole si sceďte, nechejte však tak trochu nálevu v tom. Smíchejte dohromady. Cibuli si oloupejte a nakrájejte na kolečka. Chilli papričky si nakrájejte, ale vlastně ani nemusíte.
  3. Začněte vrstvit do sklenice. Na dno dejte směs fazolí a čočky, poté Zlatého Pepina, červenou cibuli, zasypávejte pepřem a červenou paprikou. Nazapomeňe na kulaté chilli papričky. Takto vrstvěte, dokud není sklenice takřka plná.
  4. Nechejte uležet maximálně den dva, a poté můžete baštit. K této „voňavé“ náloži se ideálně hodí něco jednoduchého jako krajíc čerstvého chleba a tmavé či polotmavé pivo. Nebojte se však i něčeho ostřejšího.