Karlovarský švihák lázeňský Karlovarský švihák lázeňský

Karlovarský švihák lázeňský

Nalož to zabrousilo do lázeňské oblasti tzv. západního trojúhelníku, kde je to protkáno siřičitými prameny. Nebojte se však, že by do těchto tak trochu smrdutých vod nakládalo, sáhlo totiž po jiném tekutém zlatě, a to Becherovce. A k tomu přizvalo trochu sousední Bavorsko, protože německého vlivu sousedů se také nevyhnulo. A švihák lázeňský německý je na světě.

  • 2 Sedlčanský Hermelín Selský
  • 1 bílá cibule
  • 4 menší grilovací bavorské klobásky
  • 1 lžíce cornicons okurek nebo 1 velká sterilovaná okurka
  • Hrst sušených či polosušených rajčat
  • Špetka kari
  • Špetka kurkumy
  • Špetka kajenského pepře
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 1 dcl Becherovky
  1. Bavorské klobásky si nakrájejte na tenčí kolečka a zprudka osmahněte na suché pánvi. Přidejte na kolečka nakájenou cibuli, zprudka osmahněte a nakonec přidejte kari koření a kajenský pepř. Sundejte z plotny a nechejte vychladnout.
  2. Mezitím si pokrájejte sušená či polosušená rajčata a nechejte je cca 10 minut naložené v Becherovce. Kyselou okurku si nakrájejte na středně velká kolečka.
  3. Sedlčanské Selské hermelíny si pouze nařízněte nožíkem, ne však úplně do kraje. Začněte vrstvit do předem vymyté a vysušené sklenice, nejprve sýry, potom klobásky smíchané s cibulkou, nasáklá sušená rajčata a kyselé okurky.
  4. Až je sklenice zaplněná, zalijte rostlinným olejem, sklenici utěsněte a nechejte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Konzumujte ideálně večer, jak jinak než se štamprlí Becherovky a něčím dobrým na zobání. A je o zábavný večer postaráno.