Plzeňský pivák pod pultem Plzeňský pivák pod pultem

Plzeňský pivák pod pultem

O tom, že Sedlčanský Romadur sám o sobě slušně „píše“, není pochyb a my jeho vyzrálejší chuť spojíme s klasickou plzeňskou dvanáctkou, kterou ještě podpoříme štiplavější chutí červené cibule. Nakonec přihodit pár slunečnicových semínek a je to to pravé pivně naložené.

  • 3 Sedlčanské Romadury
  • 1 bílá cibule
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce nakládaných perličkových cibulek
  • Pár kuliček černého pepře
  • Lžička červené papriky
  • Lžička soli
  • 3 lístky bobkového listu
  • 1 hrst slunečnicových semínek
  • 2 dcl plzeňského piva
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 150 ml slunečnicového oleje
  1. Romadury si rozkrojte a posypte z obou stran červenou paprikou a zlehka potřete hrubozrnnou hořčicí, nechte chvíli odležet. Můžete přiklopit.
  2. Česnek a obě dvě oloupané cibule si nakrájejte na kolečka. Kolečkem červené cibule proložte Romadur a přiklopte.
  3. Proložené Romadury začněte vrstvit do sklenice, spolu s červenou a bílou cibulí. Zasypávejte slunečnicovým semínkem. A černým pepřem.
  4. Nakonec si rozmíchejte v nádobce, ze které se Vám bude dobře nalévat, olej, hořčici a Plzeň, červenou papriku a sůl. Zalejte jimi sýr, tak aby nebyla sklenice úplně vrchovatá. Zaklapněte a nechejte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Tento „pivák“ se nejlépe hodí zakusovat pivním rohlíkem a k tomu nesmí chybět kyselý okurek.

Videorecept