O tom, že Sedlčanský Romadur sám o sobě slušně „píše“, není pochyb a my jeho vyzrálejší chuť spojíme s klasickou plzeňskou dvanáctkou, kterou ještě podpoříme štiplavější chutí červené cibule. Nakonec přihodit pár slunečnicových semínek a je to to pravé pivně naložené.
3 Sedlčanské Romadury
1 bílá cibule
1 červená cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce nakládaných perličkových cibulek
Pár kuliček černého pepře
Lžička červené papriky
Lžička soli
3 lístky bobkového listu
1 hrst slunečnicových semínek
2 dcl plzeňského piva
2 lžíce hrubozrnné hořčice
150 ml slunečnicového oleje
Romadury si rozkrojte a posypte z obou stran červenou paprikou a zlehka potřete hrubozrnnou hořčicí, nechte chvíli odležet. Můžete přiklopit.
Česnek a obě dvě oloupané cibule si nakrájejte na kolečka. Kolečkem červené cibule proložte Romadur a přiklopte.
Proložené Romadury začněte vrstvit do sklenice, spolu s červenou a bílou cibulí. Zasypávejte slunečnicovým semínkem. A černým pepřem.
Nakonec si rozmíchejte v nádobce, ze které se Vám bude dobře nalévat, olej, hořčici a Plzeň, červenou papriku a sůl. Zalejte jimi sýr, tak aby nebyla sklenice úplně vrchovatá. Zaklapněte a nechejte uležet 2 dny při pokojové teplotě. Tento „pivák“ se nejlépe hodí zakusovat pivním rohlíkem a k tomu nesmí chybět kyselý okurek.